Pelati / Ocet / Oliwa
Aceto balsamico di modena
Tradycyjna specjalność włoskiej gastronomii.
Urodzony z mądrego związku octu winnego z naszej produkcji i moszczu z winogron (7 winorośli) produkowanych wyłącznie na naszym terytorium.
Dojrzewanie w piwnicach typowego obszaru Modenese nadaje mu ciemnobrązowy kolor z czerwonawymi refleksami oraz słodko-kwaśny smak, zrównoważony i przyjemny. Doskonały do czerwonego mięsa i pieczeni, sera grana, lodów i jagód.
Dostępne pojemności: 500ml (szkło), 1l (szkło), 5l PET
Aceto di vino bianco | rosso
Jest to ocet winny uzyskany z win włoskich poprzez naturalny biologiczny system fermentacji. Nawet kolor jest naturalnym winem, z którego pochodzi ocet:
biały ocet jest wytwarzany z białych win i ma charakterystyczny słomkowy kolor.
czerwony ocet pochodzi z włoskich win i ma kolor rubinowy.
Dostępne pojemności: 1l PET