Wędliny importowane
Bresaola
Włoska suszona wędlina, którą charakteryzuje bardzo ciemny kolor. Wytwarza się ją z wołowiny, którą najpierw moczy się w solance, a potem naciera ziołami; dojrzewa ona przez kilka-kilkanaście tygodni.
Po upływie tego czasu mięso pozostaje miękkie - w przeciwieństwie do wielu innych suszonych wędlin, takich jak speck czy prosciutto. Najczęściej spożywana jest z rukolą z dodatkiem parmezanu lub skropiona sokiem z cytryny.
Waga: ok. 1,5kg
Prosciutto Crudo
Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Parmy, w regionie Emilia-Romania. Charakteryzuje się niższą zawartością soli w porównaniu z innymi szynkami tego typu, co nadaje jej charakterystyczny łagodny, relatywnie słodki smak.
W ofercie:
- Bez skóry, bez kości. Waga ok. 5kg
- Ze skórą, bez kości (extra) Waga ok. 6,5kg
- Ze skórą, bez kości. Waga ok. 5,5kg
- Bez skóry, bez kości, krojona. Waga 0,5kg (tacka)
- Matonella, bez skóry, bez kości. Waga ok. 6kg
Chorizo Ortiz
Kiełbasa Chorizo Ortiz Surowa Pikantna (Chorizo Oritz Picante) to produkt wyprodukowany przez rodzinną firmę Domingo Ortiz Moreno z siedzibą w Navarrete, w hiszpańskim regionie Rioja.
W opakowaniu znajduje się 9-10 kiełbasek chorizo, przygotowanych jedynie z użyciem naturalnych produktów (jelita wieprzowe, chude mięso wieprzowe i przyprawy: papryka, pieprz, czosnek.
Waga: ok. 300g