Wędliny importowane



Salame Tipo Milano

Średnio mielone salami produkowane według najlepszej włoskiej metody.
Waga: ok. 2,5kg


Salame Tipo Napoli

Grubo mielone salami o umiejętnym połączeniu aromatów i przypraw.

Waga: ok. 1,5kg


Salsiccia Tipo Napoli Piccante

Kiełbasa sezonowana, średnio mielona, o aromacie mieszanki typowych śródziemnomorskich zapachów i przypraw, papryki, chili. Lekko wędzona. 

Waga ok. 1kg


Spianata Piccante

Salami o spłaszczonym kształcie, średnio mielone, aromatyczna śródziemnomorska mieszanka przypraw z pieprzem i ostrą papryką. 

Waga ok. 2kg


Salame Ventriciana

Salami grubo mielone, aromatyzowane mieszanką przypraw z chilli i papryką. 

Waga: ok. 2,5kg


Salame Tipo Ungherese

Salami uzyskane z chudego mięsa i tłuszczu wieprzowego, drobno mielone. Lekkie zadymienie nadają produktowi charakterystyczny smak węgierskiej kiełbasy.

Waga: ok. 3kg


Pancetta Arrotolata

Bekon wieprzowy, przygotowywany jest według klasycznej receptury, dzięki której pod koniec dojrzewania jest zwarty, homogenny i towarzyszy mu lekko pikantny smak.  Wiązany w naturalnych jelitach. 
Waga: ok. 1kg oraz 3kg


Bresaola

Włoska suszona wędlina, którą charakteryzuje bardzo ciemny kolor. Wytwarza się ją z wołowiny, którą najpierw moczy się w solance, a potem naciera ziołami; dojrzewa ona przez kilka-kilkanaście tygodni.

Po upływie tego czasu mięso pozostaje miękkie - w przeciwieństwie do wielu innych suszonych wędlin, takich jak speck czy prosciutto. Najczęściej spożywana jest z rukolą z dodatkiem parmezanu lub skropiona sokiem z cytryny.
Waga: ok. 1,5kg




Coppa Legata 

Jest to solony produkt z mięsa wieprzowego dobrany i przycięty ręcznie, doprawiany aromatyczną mieszanką przypraw w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez co najmniej 80 dni.

Waga: ok. 1kg


Prosciutto Crudo

   Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Parmy, w regionie Emilia-Romania. Charakteryzuje się niższą zawartością soli w porównaniu z innymi szynkami tego typu, co nadaje jej charakterystyczny łagodny, relatywnie słodki smak.

W ofercie:

  • Bez skóry, bez kości. Waga ok. 5kg
  • Ze skórą, bez kości (extra) Waga ok. 6,5kg
  • Ze skórą, bez kości. Waga ok. 5,5kg
  • Bez skóry, bez kości, krojona. Waga 0,5kg (tacka)
  • Matonella, bez skóry, bez kości. Waga ok. 6kg




Prosciutto Cotto Fior di Sapore

Gotowana szynka otrzymana ze schabów wieprzowych, całkowicie odtłuszczona w celu uzyskania wyjątkowo chudego produktu, wolnego od tłuszczu i tłuszczu podskórnego. Wybór surowca pozwala uzyskać pachnący produkt o doskonałej jakości.

Waga ok. 6,5kg


Chorizo Ortiz

Kiełbasa Chorizo Ortiz Surowa Pikantna (Chorizo Oritz Picante) to produkt wyprodukowany przez rodzinną firmę Domingo Ortiz Moreno z siedzibą w Navarrete, w hiszpańskim regionie Rioja.
W opakowaniu znajduje się 9-10 kiełbasek chorizo, przygotowanych jedynie z użyciem naturalnych produktów (jelita wieprzowe, chude mięso wieprzowe i przyprawy: papryka, pieprz, czosnek.
Waga: ok. 300g