Makaron suchy|Ryż|Kasza




Farfalle 85

Makaron ten można przygotować na tysiące różnych sposobów. 

Czas gotowania: 10 minut




Fettuccine 12 

Gniazda z semoliny wzbogacają i przygotowują według życzenia z tysiącem różnych receptur, nadając lekkości prawdziwemu daniu.
Czas gotowania: 7 minut




Fusilli 40

Piękne, łatwe w gotowaniu, pełne smaku, to Fusilli: specjalny składnik do dań z makaronu o dużym sukcesie.
Czas gotowania: 10 minut




Lasagne all'uovo 108 (jajeczny)

Jak oddzielić smaczne i różne nadzienia? Z tymi szerokimi paskami smacznego makaronu jajecznego, do wypełnienia dużą ilością wyobraźni.

Czas gotowania: 6 minut




Linguine 14

Aby dobrać wszystkie rodzaje przypraw, od najprostszych, najbardziej pomysłowych lub dopracowanych i zachowujących smaki, linguine jest idealny.

Czas gotowania: 8 minut




Orecchiette Baresi

Uzyskane wyłącznie z najwyższej jakości semoliny i procesów przetwórczych, które gwarantują smak i kolor "domowej roboty makaronu". 

Lekko półprzezroczyste na powierzchni zapewniają doskonały efekt!

Czas gotowania: 6 minut




Pappardelle di semola 100

Wśród gniazd semoliny jest to największy format. Jego liść jest tak wspaniały, że witamy i wzmacniamy smak gęstych sosów.

Czas gotowania: 6 minut




Penne Ziti Rigate 27

Aby danie stało się protagonistą stołu, nie ma lepszego wyboru niż ten makaron.

Czas gotowania: 9 minut




Riccioli 37

Jeśli masz już dość klasycznych formatów, dania z Riccioli dają nutkę oryginalności. Wasze przepisy staną się pyszne, ponieważ, jak to mówią, każdy jeż jest kaprysem.

Czas gotowania: 9 minut




Rigatoni 17

Rigatoni, zewnętrzne paski z dużymi rowkami, są wykonane specjalnie na receptury bogate w przyprawy i szczególnie smaczne.

Czas gotowania: 9 minut




Spaghetti Ristorante 8

Spaghetti znane jest na całym świecie jako "najsmaczniejsze filo makaronu", które łączy najbardziej tradycyjne i smaczne smaki.

Czas gotowania: 7 minut




Tagliatelle 91

Najbardziej klasyczny z formatów starożytnej śródziemnomorskiej sztuki kulinarnej dla zdrowej i zbilansowanej diety. Idealny z ragù.

Czas gotowania: 6 minut




Tagliatelle Verdi 91B

Najbardziej klasyczny z formatów starożytnej śródziemnomorskiej sztuki kulinarnej dla zdrowej i zbilansowanej diety.

Teraz także w nowej wersji ze szpinakiem.
Czas gotowania: 5 minut 





Fusilli Integrali 40 (pełne ziarno)

Makaron idealny do każdego rodzaju sosu. 

Pełno ziarnisty. 

Czas gotowania: 11 minut




Penne Ziti Rigate Integrali 27 (pełne ziarno)

Klasyczna kuchnia Apulii z unikalnym razowym smakiem. 
Czas gotowania: 9 minut




Spaghetti Mais e Riso (bezglutenowe) 
Format makaronu "par excellence", odświeżony przez Divella w jego bezglutenowej recepturze. 

Wszyscy będą mogli cieszyć się dobrym talerzem Spaghetti z całym spokojem!
Czas gotowania: 7 minut




Penne Mais e Riso (bezglutenowe)

Klasyczne Penne w bezglutenowej wersji. 

Czas gotowania: 8 minut





Spaghetti 12

Spaghetti znane jest na całym świecie jako "najsmaczniejsze filo makaronu", które łączy najbardziej tradycyjne i smaczne smaki.

Czas gotowania: 9 minut





Linguine 7

Aby dobrać wszystkie rodzaje przypraw, od najprostszych, najbardziej pomysłowych lub dopracowanych i zachowujących smaki, linguine jest idealny.

Czas gotowania: 9 minut





Bucatini 15

Chcesz wiedzieć, do czego służy dziura w centrum Bucatini? Aby zebrać i zachować nienaruszone wszystkie smaki.

Czas gotowania: 8 minut





Tagliatelle all'uovo 4,8 mm (jajeczne)

Klasyczny, niepowtarzalny. bardziej szorstki i porowaty. idealny do każdego sosu.
Czas gotowania: 5-6 minut




Arlecchino 

Trójkolorowy mix ziaren ryżu.

Czas gotowania: 30-35 minut



Arborio
Możesz użyć Arborio Rice do gotowania risotto, gotowanego ryżu i flanów.
Czas gotowania: 15-18 minut



Polenta Mais (kukurydziana) 

Włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów, np. sosu pomidorowego. Rodzaj mamałygi.

Czas przygotowania: 5 minut


Riso Carnaroli

Średnioziarnisty ryż uprawiany w prowincjach Pawia, Novara i Vercelli w północnych Włoszech. Carnaroli stosuje się do risotto, różniącego się od bardziej powszechnego ryżu arborio, ze względu na wyższą zawartość skrobi i jędrniejszą teksturę, a także dłuższe ziarno. Ryż Carnaroli zachowuje swój kształt lepiej niż inne formy ryżu podczas powolnego gotowania wymaganego do risotto ze względu na wyższą zawartość amylozy. Jest to najczęściej stosowany ryż w kuchni włoskiej, jest wysoko ceniony.

Czas przygotowania: 16-18 minut


Farro Perlato (Pszenica perłowa) 

Farro ma dwa razy więcej białka i błonnika niż nowoczesna pszenica. Oprócz tego, że jest pożywne, jest wyśmienitą podstawą wielu autentycznych włoskich kuchni. Używany w zupach, sałatkach, gulaszach i często gotowany podobnie jak risotto.

Czas gotowania: 20 minut