Makarony mrożone



Spaghetti alla chittarra

Długi, okrągły i cienki makaron wyciskany.


Tagliatelle z atramentem kałamarnicy

Długi makaron w kształcie płaskich wstążek z dodatkiem atramentu kałamarnicy, który nadaje mu oryginalną czarną barwę.


Tagliatelle pomidorowe

Długi makaron w kształcie płaskich wstążek z dodatkiem pomidorów.



Tagliatelle szpinakowe

Długi makaron w kształcie płaskich wstążek z dodatkiem szpinaku o
wiosennej zielonej barwie.


Tagliatelle

Długi makaron w kształcie płaskich wstążek.


Pappardelle

Długi makaron w kształcie szerokich wstążek, dzięki swej lekko chropowatej powierzchni bardzo dobrze utrzymuje ciężkie sosy.


Tagliolini

Długi makaron w kształcie cienkich rurek/wstążek.


Tortellacci

- z borowikami



Ravioli rotondi

– z gorgonzolą i orzechami włoskimi
- z królikiem



Ravioloni
- z kaczką

- z ricottą i szpinakiem

- z borowikami



Penne rigate

Karbowany, krótki makaron w kształcie ukośnej rurki.



Fagottini

Finezyjne pierożki w kształcie małych „sakiewek” nadziewane

– z szynką dojrzewającą



Gnocchi nadziewane poduszeczki

– z kozim serem i truflami


Gnocchi ziemniaczane

Oryginalne włoskie kluseczki na bazie ziemniaków i mąki.


Gnocchi szpinakowe

Włoskie kluseczki ze szpinakiem o zielonej barwie.